top of page
matt-hardy-6ArTTluciuA-unsplash.jpg

ROSENBEVEGELSER

Vi er stolte av å kunne presentere Rosenbevegelser som et utdanningstilbud hos oss. 

Det grunnleggende prinsippet for Rosenbevegelsene er at kroppen er skapt til å bevege seg uten anstrengelse. Målet er å finne tilbake til din naturlige måte å puste, og bevege deg på.

 

De fleste av oss har konstante muskelspenninger som hindrer fri bevegelse og pust. Disse spenningene danner ubeviste bevegelsesmønstre som tapper oss for energi og kraft. I tillegg kan de gi fysiske smerter. Vi bruker muskelspenninger for å håndtere det vi opplever i livet, både fysisk og psykisk. Det blir et forsvar, en måte å holde oss oppe og i gang. Siden bevegelsesmønstret henger sammen med tanke- og følelsesmønsteret, blir det vår identitet, den vi tror vi er. Hvordan vi oppfatter oss selv og verden rundt oss.

Kontakt: rb@rosenmetoden-skolen.no

Ingenting kan bestilles akkurat nå. Kom tilbake senere.

OM

ROSENBEVEGELSER

Marion Rosen begynte å utvikle Rosenbevegelsene på 50-tallet, etter forespørsler fra hennes fysioterapi-klienter om hva de kunne gjøre selv for å holde seg i form. Øvelsene omfatter å smøre leddene, øke bevegeligheten og fleksibiliteten, skape mer rom for pusten, avspenning og letthet mens vi er i bevegelse. Etter hvert ble det klart at denne måten å bevege seg på, ikke bare var med på å vedlikeholde bevegelsesevnen til deltakerne, men også førte til større kroppsbevissthet. Bevissthet om egne grenser og behov, fysisk, psykisk og emosjonelt.

 

En time med Rosenbevegelser består av fem seksjoner med en klar oppdeling og hensikt. Fra oppvarming og strekk via hofteøvelser og dans, til ryggøvelser liggende på golvet. Fra små bevegelser til store, fra enkle bevegelser til litt mer kompliserte. Denne strukturen, sammen med tydelige instruksjoner og inspirerende musikk, gjør Rosenbevegelsene enkle å følge. Alle kan delta i samme gruppe uansett alder og funksjonsnivå.

Utdannelsen er oppdelt i en kursbasert grunnutdannelse som tar ca to år og en praksisperiode på ca ett år. Kursene kan også brukes som personlig utvikling.

STUDIEPLAN

Grunnutdanning:

 

 • Delta på minimum 7 intensivkurs á 3 dager

 • Lede 1 time under observasjon fra lærer

 • Observere 3 timer ledet av lærer/instruktør (kan også gjøres utenom kurs)

 • Motta 1 veiledning fra lærer/veileder utenom kurs

 • Samtale med lærer på 3., 5., 7. intensivkurs

 • Delta på introduksjonskurs i Rosenmetoden

 

Praksisperiode:

 

 • Arrangere og instruere 25 timer med egen gruppe 

 • Delta på minimum 2 intensivkurs (halv pris på kursavgift)

 • Delta på minimum 6 timer i Rosenbevegelser ledet av instruktør/lærer (kan også gjøres utenom kurs)

 • Observere 3 timer ledet av instruktør/lærer (kan også gjøres utenom kurs)

 • Motta 3 veiledninger fra lærer/veileder utenom kurs

Som godkjent instruktør skal du være i stand til å lede en gruppe i ukentlige timer i Rosebevegelser. En del av det er å vise bevegelsene på en uanstrengt måte, og være til stede i egne bevegelser samtidig med å være til stede i gruppa. Viktig er det også å kunne se hver enkelt deltaker og tilpasse bevegelser/instruksjoner etter behov. Målet er å skape et trygt, støttende miljø der deltakerne kan bevege seg og kjenne sammenhengen mellom kropp og sinn.

Pris for kurs kr. 4.500,- (med forbehold om endringer).

Planlagte kurs 2021 i midten av mars, august og november (kursplan kommer på nyåret)

IMG_20190725_210047_edited.jpg

PRESENTASJON 

AV LÆRER

Første gang jeg ble oppmerksom på Rosenmetoden var når jeg las boka «Når kroppen husker det du vil glemme» av Solveig Bøhle på begynnelsen av 90-tallet. Den ga gjenklang både i kropp og sjel, men det var ikke før jeg flere år etter, ble overtallig fra min jobb i Postbanken, at jeg tilfeldig oppdaga at det var kurs i Norge.

 

Så i 1998 møtte jeg opp for første gang på Axelsons Bodywork school. Må innrømme at jeg i begynnelsen ikke skjønte noen ting av hverken berøring, bevegelser eller hva lærene snakket om. Men noe ubevisst i meg, som jeg er uendelig takknemlig for i dag, gjorde at jeg bare fortsatte å gå på kurs. Etter hvert som forståelsen for hva Rosenmetoden er og den egenutviklinga det gir, har jeg bare fortsatt å gå på kurs.

Den dype respekten og aksepten for hvert enkelt menneske, som Rosenmetoden gir tilgang på er uvurderlig for meg. Det har endra livet mitt på så mange måter, ikke minst hvordan jeg ser på og møter både meg selv og andre. Indre og ytre endringer bare fortsetter, muligheter skapes der jeg før bare så begrensinger. Utdanninga bare forsetter, det er alltid noe nytt å lære både faglig og personlig. 

Er godkjent rosenterapeut (2005), instruktør (2007) og lærer (2018) i Rosenbevegelser. Jobber i dag som rosenterapeut i Ski sør for Oslo, assisterer på kurs i inn og utland, i tillegg til å undervise på intensivkurs (Norge) og workshops (Norge, Tyskland og Irland) i Rosenbevegelser.

bottom of page