top of page

OM OSS LÆRERE OG VEILEDERE

IMG_1116.jpeg

Trude Sellæg

Seniorlærer

"Hvordan kan en slik tilsynelatende lett berøring nå meg så dypt?" var min undring etter den første rosenbehandlingen. Det var i 1987 i Berkeley, California.

Jeg hadde reist verden rundt, og innså at tiden var moden for et dypdykk innover.

Det vrimlet av muligheter til selvutviklingskurs i California, men jeg savnet noen som tok kropp og følelser på alvor. Nysgjerrigheten brakte meg til Marion Rosen. Respekten, tilstedeværelsen og kravløsheten for mennesket under hennes hender berørte hjertet mitt. Jeg bodde i California i 20 år og tok utdannelsen til rosenterapeut i Berkeley.

 

I 1993 flyttet jeg til Norge. Hans Axelson drev utdannelsen i Sverige og Norge. Under inspirerende guiding fra Marion Rosen og de svenske lærerne Annika Minnbergh og Yrsa Kjerrgren ble jeg veileder og seniorlærer i 2005. Jeg oversatte alle kurs med Marion Rosen og andre engelsktalende gjestelærere i 18 år.

 

Over tid fant jeg fram til egne sunne grenser, eget følelses språk og indre visdom.

 

Å være vitne til menneskers forløsning og transformasjon som lærer og terapeut gir meg dyp glede. Dette arbeidet tiltrekker de som søker og lengter etter å få kontakt med sin essensielle natur bakenfor alt følelsesdrama. Å stifte vår egen skole med dyktige lærere og kolleger gjennom mange år;  Ingrid Eriksen og Marianne Behn, er både spennende og oppløftende.

Dere som finner veien til oss er bokstavelig talt...i gode hender.

IMG_0269.jpg

Ingrid Eriksen

Seniorlærer

I 1996 var jeg på et sted i livet hvor jeg ønsket å finne en vei til å arbeide med mennesker.

På en presentasjon av Rosenmetoden fikk jeg en 20 minutters prøvebehandling som vekket min undring og nysgjerrighet så mye at jeg straks meldte meg på det førstkommende introduksjonskurset. Dette var starten på det som skulle vise seg å bli et livslangt og lidenskapelig forhold.

 

Jeg har enda ikke funnet noen annen behandlingsform med den samme tilstedeværelsen i kravløs og lyttende berøring. Gjennom årene har jeg sett hvordan mange menneskers liv transformeres når de får en mulighet til å søke innover, - og å bli bekreftet i møte med sine egne sannheter gjennom en opplevelse i kroppen.

 

Det er et stort privilegium å ha fått lære dette arbeidet av Marion Rosen og pionerene fra Sverige som tok arbeidet til Norge; Annika Minnbergh og Yrsa Kjerrgren, samt mange andre gode kollegaer.

 

Min vei har gått fra terapeut til veileder og lærer, før jeg i januar 2011 var ferdig utdannet seniorlærer. Takk også til Gloria Hessellund og den engelske skolen for at jeg fikk følge dem et stykke på veien med den første praksisgruppen der, en uvurderlig læring og utvikling ut av min daværende komfortsone.

 

Jeg gleder meg til veien videre på vår nye skole!

_MG_0897 2.jpg

Marianne Rafaela Solberg Behn

Seniorlærer

Våren 1993 hadde jeg mitt aller første kurs i Rosenmetoden. Det ble en døråpner og en nøkkel til transformasjon. Følelsen av å ha kommet til en trygg havn var stor.

 

Etter en periode med kaos i livet mitt, var det å bli møtt og forstått en
gave. Berøringen med myke hender var som balsam for sjelen.
Lærere som Marion Rosen , Hans Axelsson, Annika Minnbergh, Yrsa
Kjerrgren med flere har vært venner og medvandrere i det som kalles
livet. Jeg er takknemlig for det. Om terapiformen fremkaller gråt? Definitivt. Om behandlingene til tider fremkaller latter? Ja det også, men fremfor alt er Rosenmetoden en nøkkel til våre innerste rom –til følelser, mønstre, spiritualitet, dyp kroppsforståelse og bevissthet. Jeg har gjennom dette arbeidet fått venner og kolleger for livet, med hvem jeg kan dele både det som pågår og har pågått i livet mitt.

 

Etter mer enn et kvart århundre er jeg terapeut, veileder og seniorlærer i
Rosenmetoden, og glad for å kunne føre Rosenmetoden videre i egen
skole sammen med Trude Sellæg og Ingrid Eriksen. Gleder meg til å
fortsette og undervise –og til å dele med alle dere som finner veien til
oss.

 

Jeg har grunnlagt og driver Krystallakademiet- en utdannelse inspirert av
mitt nære samarbeid med dr. Audun Myskja. Sammen med Reidun Myskja har han blant annet grunnlagt Enhetsterapi utdannelsen. Mitt aller første møte med dem er for mer enn 30 år siden. Som godt voksen har jeg nå opprettet Tara klinikken i Moss. På klinikken gir jeg både behandlinger i Rosenmetoden og i Enhetsterapi
-samt holder workshops for grupper. Slik jeg for øvrig har gjort i mange
år.

 

Jeg er utdannet lærer ( Steiner pedagog).
Har 5års scenekunst utdannelse. ( Eurytmist).
Er soneterapeut og øreakupunktør.
Min bakgrunn og livserfaring er noe jeg kan høste av både når jeg
underviser, og når jeg gir behandlinger.

IMG_20190725_210047_edited.jpg

Hild Uthaug

Lærer i Rosenbevegelser

Første gang jeg ble oppmerksom på Rosenmetoden var når jeg las boka «Når kroppen husker det du vil glemme» av Solveig Bøhle på begynnelsen av 90-tallet. Den ga gjenklang både i kropp og sjel, men det var ikke før jeg flere år etter, ble overtallig fra min jobb i Postbanken, at jeg tilfeldig oppdaga at det var kurs i Norge. Så i 1998 møtte jeg opp for første gang på Axelsons Bodywork school. Må innrømme at jeg i begynnelsen ikke skjønte noen ting av hverken berøring, bevegelser eller hva lærene snakket om. Men noe ubevisst i meg, som jeg er uendelig takknemlig for i dag, gjorde at jeg bare fortsatte å gå på kurs. Etter hvert som forståelsen for hva Rosenmetoden er og den egenutviklinga det gir, har jeg bare fortsatt å gå på kurs.

Den dype respekten og aksepten for hvert enkelt menneske, som Rosenmetoden gir tilgang på er uvurderlig for meg. Det har endra livet mitt på så mange måter, ikke minst hvordan jeg ser på og møter både meg selv og andre. Indre og ytre endringer bare fortsetter, muligheter skapes der jeg før bare så begrensinger. Utdanninga bare forsetter, det er alltid noe nytt å lære både faglig og personlig. 

Er godkjent rosenterapeut (2005), instruktør (2007) og lærer (2018) i Rosenbevegelser. Jobber i dag som rosenterapeut i Ski sør for Oslo, assisterer på kurs i inn og utland, i tillegg til å undervise på intensivkurs (Norge) og workshops (Norge, Tyskland og Irland) i Rosenbevegelser.

received_1636825903119866.jpeg

Bente Elviken

Hovedveileder

Utdannet ved Axelsons Bodywork School 1993-1997.


Var styremedlem i 2 perioder, satt i etisk råd i 3 år og sitter p.t. i
valgkomiteen i NRF (Norske Rosenterapeuters Forening)


Har selv assistert ved de fleste kurs siden 1996, og administrert assistenter
i over 10 år.


Er også utdannet autorisert fotterapeut og dekoratør.


Jeg holder introduksjonskurs og inspirasjonsdager flere steder i landet.
Jeg har vært aktiv Rosenterapeut i over 20 år. I disse årene har jeg erfart
hvordan Rosenmetoden gir plass til livet gjennom naturlig pust og
avspenning. Jeg har bl.a. fulgt mange som har fått hjelp fra infertilitet videre gjennom svangerskap.


Alle møtene, alle forskjellene, alt det du ikke vet, alt det som kanskje ikke har ord er noe av det som fasinerer meg ved arbeidet med Rosenmetoden.
Inspirert av Marion Rosens; « ikke vær så redd» og «det som ikke tar livet av deg gjør deg sterkere» fortsetter jeg å glede meg over å få være vitne til at mennesker «springer ut» fra alt som er blitt holdt tilbake.

IMG_2767111.jpg

Randi Humlen Lund

Hovedveileder

Min veg til Rosenmetoden var ganske lang.

 

Sykdom, skader, operasjoner ble gjennomlevd. En ung fysioterapeut tok meg inn i en ny verden. Ved lett berøring fjernet han svimmelhet, sterke hodesmerter, og en operert og skadet fot ble brukbar igjen.  Jeg undret og takket. Så traff jeg en som jobbet med kinesiologi. Det hun fortalte om hva hun erfarte, ble en bekreftelse på min erfaring. Og jeg tok fatt på utdannelsen. Det var et riktig valg. Nye dører åpnet seg. Under skjedde! Etter tre år stod jeg med sertifikatet i handa. Jeg var kinesiolog !

 

Det ble noen år med spennende erfaringer, med nærhet til mennesker, og takknemlighet over å kunne hjelpe og følge forandringer i manges liv.

Men vegen gikk videre. Solveig Bøhles bok - Når kroppen husker det du vil glemme - åpnet for nye spennende erfaringer. Jeg var på mitt første Rosenkurs i Oslo ei uke etter at siste side var lest i boka. Annika Minnbergh var lærer på det kurset, og etter hvert ble hun min veileder.

 

Takknemlighet. Det er mitt eneste ord for det jeg har fått oppleve, dele, erfare gjennom menneskemøter. Jeg er nå ei "gammel" kvinne, men heldigvis er det ingen aldersgrense for nærhet til et annet menneske.

 

Berøring, la kroppen få kjenne på sannheten om smerten og gleden, møte
med "glemte" spirer til fred og kjærlighet.

 

Så takk til alle Rosenvenner, til lærere og kolleger

IMG_8093_edited.jpg

Anne Michaelsen Askjem

Hovedveileder

Mitt første møte med rosenmetoden var gjennom egen behandling i 1998.

 

Fort erfarte jeg at denne metoden gikk dypt og jeg ble mer og mer nysgjerrig på å få mere kunnskap om den.


Jeg begynte på skolen i 1999.


Og har nå jobbet som terapeut  og hovedveileder i mange år nå.
Jeg har praksisen min ved senter for terapi og veiledning i Skien. Her har jeg vært i 15 år.


Jeg jobber også som registrert psykoterapeut og godkjent hypnoterapeut ( klinisk hypnose ). Utøver også EFT og TFT

Linda M. Svendsen
2. Veileder

unnamed-2_edited.jpg

Jeg er Linda M. Svendsen, sertifisert Rosenterapeut i 2011, og har gitt behandlinger full tid siden da. Min bakgrunn har jeg fra dans, undervisning og etterhvert som behandler. Jeg er utdannet danser og koreograf fra Laban Centre for Movement and Dance i London i 1994 og faglærer i dans for VGS i 1995. Jeg spesialiserte meg tidlig i uttøying og avspenning, og underviste dette i over 15 år, og det var forståelsen av sammenhengen mellom avspenningen og pusten som "til slutt» ble veien inn i Rosenmetoden for meg.

Da jeg møtte Marion for første gang i 2007, falt det mange brikker på plass. Hennes tydelige og direkte måte å være på, undervise og formidle metoden på, ble en døråpner for meg. Hun gjorde det så enkelt, -og forankret både det emosjonelle og det fysiske i kroppen på en slik måte som responderte med mye med det jeg selv underviste. Det ble en bekreftelse på mye av det jeg hadde forstått uten å likevel forstå det helt.  Kroppens måte å håndtere livet på når livet pågår som vi liker å si. Alt som ikke har ord, alt vi ikke har eller hadde mulighet til å håndtere der og da, og at veien hjem til oss selv kan være både fysisk, mystisk og spirituell.

 

Å ha kroppen som referanse og verktøy gjennom hele min yrkesaktive karriere, enten som danser, pedagog eller kroppsterapeut, gjør at jeg har en dyp forståelse for kroppens emosjonelle og fysiologiske naturlige utgangspunkt. Denne kunnskapen bruker jeg både bevisst og ubevisst når jeg gir behandlinger, og i mitt møte med deg. Av alle metoder jeg har prøvd er dette den eneste metoden som virkelig har klart å flytte meg som person.

Jeg har hatt egen praksis i Oslo siden 2009,  sitter i NRF sitt etisk råd på 3 året,  2.veileder,  og er medlem av NRF (Norske Rosenterapeuters Forening).

bottom of page